Valasrannan tanssilava

Tunnelmalliset tanssit kesälauantaisin klo 20.30-01.30

Yläneen kirkonkylän vapaaehtoinen palokunta ry

 

Hallituksen puheenjohtaja

Sari Rantanen sari.rantanen(at)valasranta.fi

Palokunnan päällikkö

Petri Pyhäranta petri.pyharanta(at)valasranta.fi

 

(Alla olevaan tekstiin tulossa päivitys!)

Yläneen kk:n VPK pyörittää Valasrannan tanssilavaa. Tanssilavalla ja VPK:lla on pitkä historia, tanssit alkoivat jo vuonna 1955. Valasrannalla on tanssittu jo reippaasti yli 50 vuotta. Lava on vuosien saatossa palanutkin, mutta noussut tuhkasta kuin Fenix-lintu.

Yläneen kk:n VPK:n toiminta on vilkasta

Yläneen kk:n VPK on perustettu vuonna 1945. Asemapaikka sijaitsee Yläneen kirkonkylässä, kirkonkylän aseman lisäksi Uudessakartanossa sijaitsee Yläneen VPK. Yläneen kk:n VPK:lla on vuodessa n. 100 hälytystä, joista n. reilut 70 on ensivastetehtäviä.

Hälytysosaston lisäksi toimii myös nuoriso-osasto, veteraanit ja juuri uudelleen syntyneet palonaiset. Hälytysosastoon kuuluu yhteensä n. 40 miestä ja naista, ensivasteyksikössä toimii kymmenkunta aktiivia ensivaste- ja perustasolle koulutettua henkilöä. Nuoria palokunnassa on vaihtelevasti 20- 30 lasta ja nuorta. Henkiin heränneet palonaiset huolehtivat muonituksesta hälytystilanteissa sekä muissa palokunnan järjestämissä tilaisuuksista.

Yläneen kk:n VPK:n kalustoon kuuluu vuoden –99 mallia oleva Scania sammutusauto (Y11), joka sisältää sammutus- ja raivauskalustoa, jälkivahinkotorjunta kalustoa sekä ensiaputarvikkeita ja ensivasteen vanhan heartstart 3000 defibrillaattorin. Säiliöauto (Y13) on Volvo vuosimallia –88. Pelastusauto (Y15) sisältää vesipelastuslaitteet. Miehistönkuljetus / Ensivaste-auto (Y17) vuosimallia 2004 oleva Volkswagen transporter.

Ensivasteen välineistöön kuuluu Zoll 12- kanavainen defibrillaattori, imulaite, potilaan tuentaan tarvittavat välineet sekä hengityksen ja verenkierron tukemiseen tarvittavat välineet. Ensivasteessa toimivien henkilöiden toimenpide- ja valmiuslupien myötä välineistöön kuuluu myös jonkin verran lääkkeitä.

Varsinaisten paloautojen lisäksi palokunnalla on myös kaksi Buster- moottorivenettä, kunnan lukuisten järvien vuoksi, Öljyntorjunta- ja metsäpaloperävaunut sekä Polaris 6x6 mönkijä.